Ladja Dora

Dora na pomoluLadja Dora zgornji salon

Ladja Dora med plovbo v Benetke Spodnji salon ladje DORA

Ladja Dora - krma

Ladja DORA je brez dvomov najudobnejša hitra ladja, dolga 42 metrov in široka 7,80 metra. Ima dve palubi in sprejme 307 oseb. To je edina hitra ladja na kateri potniki sedijo na udobnih sedežih ob mizah. Popolnoma je klimatizirana, potnikom sta na voljo dva bara (na vsaki palubi po eden).

 
test

S pomočjo panoramskih 360-stopinjskih slik notranjosti ladje DORA se lahko vsak potnik že pred prihodom na ladjo virtualno sprehodi po salonih in se prepriča o njenem udobju in dobi predstavo o velikosti ter pridobi osnovno orientacijo. Tako bo ladijski izlet bolj sproščen, gost pa točno ve kaj lahko pričakuje.

 
Spodnji salon ladje DoraSpodnji salon: Spodnji salon je opremljen z notranjim barom ter ločenimi moškimi, ženskimi ter invalidskimi WC-ji. Bar gostom poleg pijače ponuja tudi odlične tople sendviče ter druge prigrizke.
 
Zgornji salon Ladja Dora

Zgornji salon: Zgornji salon je opremljen z zunanjim barom, ločenimi moškimi ter ženskimi WCji. S spodnjim salonom je povezan preko notranjih stopnic na sprednjem delu in zunanjih na zadnjem delu ladje.

 
Motorji MTU 396 12V TB 83

Glavni motorji ladje DORA so eni najboljših motorjev za potniške ladje. Tovarna MTU iz Friedrichshafen - Nemčija je pod okriljem matične tovarne Mercedes-Benz izdala serijo zelo tihih, ekonomičnih ter vzdržljivih motorjev: MTU 396 12V TB 83.

 
Znak za invalide

Ladja Dora je edina ladja na omenjeni relaciji, katera velja za invalidom prijazno plovilo. Kljub dejstvu, da Benetke niso prirejene za osebe s potrebnimi zahevami (predvsem na področju mobilnosti) lahko z malo dobre volje in improvizacije omogočimo obisk tega mesta. Preberite kako...

 
Poveljniški most ladje Dora

Poveljniški most je del ladje, namenjen upravljaju ladje. V njem se nahajajo vse komande za varno plovbo. Kot vse ladje v mednarodnem potniškem prometu, ima tudi ladja Dora vse potrebne inštrumente za brezskrben izlet.