Pristanišče San Basilio
Dorsoduro, Benetke

Je manjši potniški terminal in je ločen od terminala, kjer so se do 2021 velike križarke vezale ob postanku v Benetkah. Prednost tega terminala je, da je bistveno bližje do trga in potnikom omogoča hiter dostop od središča mesta. Je edino pristanišče, katero potnikom nudi poleg varnega veza za katamaran ali ladjo tudi prostor, da potniki ne stojijo na soncu in možnost uporabe WCja.

Pristanišče v Benetkah, San Basilio

Kako iz pristanišča do središča mesta?

Vsi potniki lahko med plovbo iz enega od istrskih pristanišč do Benetk pri predstavniku kupijo karto za ladijski prevoz do trga sv. Marka, kateri je več kot samo transfer. Je voden ogled židovskega kanala, kjer se lahko sliši marsikaj o zanimivih stavbah in potnik s tem pridobi dober uvod v mesto. Od pristanišča do trga sv. Marka se lahko potniki odpravi tudi peš, bodisi v spremstvu ali sami. Takoj ko vsi izletniki pridejo čez mejo, se skupina z vodnikom odpravi na 40 minutno hojo od pristanišča do središča. Želeli bi omeniti, da je ta hoja dokaj hitra in brez postankov. Za opis celotnega programa pri enodnevnih izletih klikni sem.

Opozorilo glede napake na Google zemljevidu!

Na zemljevidih je Google napačno označil točko, od koder katamarani izplujejo proti Piranu, Umagu, Poreču, Rovinju in Pulju (Puli). Ne glede na to, da smo mi Google-u že pisali in jih na to napako opozorili, napaka ostaja in potniki se pogostokrat izgubijo in zamudijo odhode katamaranov. Žal Google ostaja gluh na dejansko stanje, zato prosimo vse potnike, da upoštevajo naša navodila in se ne nanašajo slepo na to kar piše na njihovem zemljevidu.