OPIS IZLETA V BENETKE

Benetke so edino mesto na svetu, kjer golobi hodijo in levi letijo…

Vsak dan našega življenja je dragocen in ni vseeno, kako in v čigavi družbi ga preživimo. Najlepše mesto na svetu si zasluži, da se ga predstavi v vsem njegovem sijaju. Benetke niso brez razloga proglašene za biser na severni obali Jadranskega morja.
Mesto je bilo dom največjega ljubimca vseh časov… več stoletij je bilo središče trgovskih poti… danes pa največja koncentracija kulture, arhitekture ter zgodovine na zelo majhni površini… in zato ga letno obišče preko 30 miljonov turistov.
…pomembno je, da v tako lepem mestu izkoristite vsako minuto, da doživite utrip življenja…

Zato si ekipa Benetke.com že od leta 2009 prizadeva, da bi izlet organizirali tako, kot si ga Benetke zaslužijo.

Na carinskem pomolu izbranega pristanišča vas bo pričakala prijazna posadka ladje ter pospremila na krov, kjer se boste že pred odhodom lahko okrepčali z odlično kavico, prigrizkom ali osvežilno pijačo (proti doplačilu).

Med plovbo do Benetk vam bodo izkušeni vodniki dali vpogled v zgodovino čudovitega mesta, razvoj ter propad republike “Serenissime” in razložili potek programa, ki nas čaka po prihodu. Ob vstopu v beneško laguno se vam bo odprl pogled na popolnoma drugačen svet kot ste ga navajeni. Kanali nadomeščajo ulice, plovila pa avtomobile, tovornjake, avtobuse in vsa ostala cestna prevozna sredstva. Vsaka stavba igra pomembno vlogo v mozaiku tega bogatega mesta. Po eno urni počasni plovbi med otoki lagune boste pristali v pristanišču “San Basilio”.

Preden zapustite ladjo preverite, če imate dovolj pijače s seboj, saj vsako oddaljevanje od skupine za kasnejši nakup lahko pomeni, da se boste izgubili… cene na ladji niso tako zasoljene kot v mestu.

Pred prihodom v pristanišče San Basilio vam bodo vodniki ponudili možnost, da se (proti doplačilu) z ladjico popeljete kar se da hitro ter udobno do središča mesta. Če se boste odločili za voden ladijski prevoz do trga Sv. Marka, boste med plovbo videli dom Eltona Johna, cerkev “Il Redentore”, hotel Danieli (v katerem so snemali drugi film iz serialov James Bondovih akcij – Iz Rusije z ljubeznijo) ter na koncu tudi veličasten vhod v Canale Grande. Z ladjico se bomo ustavili tudi pred trgom sv. Marka in vam povedali več o čudovitih stavbah ter znamenitostih.

Po prihodu na trg se vam bo odprl pogled na en najlepših trgov na svetu. Za vse, ki vas zanima več o posameznih stavbah, vas vabimo da se sprehodite po trgu in si preberete več o vsaki posamezni stavbi (klini na sliko stavbe, da izveš več o njej):

Bazilika sv. Marka

Doževa palača

Zvonik

Stolp z uro

Knjižnica

Dva stebra

Nove prokuracije

Stare prokuracije

Ala Napoleonica

Po prostem času za individualni ogled trga Sv. Marka vam svetujemo, da se prepustite predlogom vodnikov in izkoristite sledeče možnosti (proti doplačilu):

Organizirano kosilo v lokalni restavraciji z vključeno pijačo.

Izlet z romantično beneško gondolo po skrivnih kanalih.

Vodni taksi po Canale Grande nazaj do pristanišča.

Vse navedene možnosti lahko rezervirate pri vašem vodniku na ladji med jutranjo plovbo do Benetk.

Benetke boste zapustili ob 17:00*, se ponovno odpravili mimo središča mesta do otoka Lido, kjer vsako leto v septembru organizirajo filmski festival. Po izhodu iz lagune sledi še plovba čez Jadran. Prihod v izhodiščno pristanišče je predviden v večernih urah.

*Točno uro odhoda preverite pri vodnikih, saj lahko zaradi organizacije prometa v Benetkah ladjarju dodelijo drugo uro odhoda.

Informativne cene zgoraj navedene ponudbe v Benetkah:

Transfer

20Odrasla oseba
 • 10 € otroci do 13.99 let
 • 5 € otroci do 3.99 let
 • Zjutraj od pristanišča do trga

Kosilo

25Odrasla oseba
 • 15 € otroci do 13.99 let
 • 0 € otroci do 3.99 let (brez obroka)
 • z vključeno pijačo

Gondola

32Odrasla oseba
 • 25 € otroci do 13.99 let
 • 25 € otroci do 3.99 let

Vodni taxi *

33Odrasla oseba
 • 15 € otroci do 13.99 let
 • 5 € otroci do 3.99 let
 • po Canale Grande do pristanišča

*  Zaradi občasnega zaprtja Canale Grande (manifestacije) imamo v ponudbi namesto vodnega taksija panoramsko plovbo do pristanišča San Basilio po južnem delu lagune. V spremstvu vodnikov potniki slišijo marsikaj o laguni ter o številnih otokih. Plujemo mimo otoka Sv. Helene (Konstantinove matere), Armenskega otoka, San Servolo, San Clemente, raznih Lazarettov (karantenskih otokov iz časa kuge) ter mimo otoka San Giorgio Maggiore) nazaj do pristanišča.

PREGLED URNIKOV IZ POSAMEZNIH PRISTANIŠČ:

Rezerviraj:

Rezerviraj tukaj svoje mesto na katamaranu:

Posebna ponudba: 20% popusta za vse odhode iz Pirana s kodo BENETKE20