Istrski kamniti most Ponte dei Pugni (slo. Most borb s pestmi) je Beneški most v okrožju Dorsoduro, blizu Campo San Barnaba. Svoje ime je dobil kot posledica antične tradicije v Benetkah, katera je sedaj že stoletja opuščena: vojne z pestmi.

Prebivalci dveh različnih frakcij v mestu – Castellani iz San Pietro di Castello ter Nicolotti iz San Nicolo dei Mendicoli – sta svojo moč merili s pretepi na vrhu omenjenega mostu. Cilj pretepa je bilo z udarci poriniti nasprotnika v kanal pod mostom. Ekipa, ki je obdržala večje število mož na mostu, je zmagala.

Ker je običaj sčasoma postal preveč nasilen in včasih celo s smrtnimi posledicami, ga je Republika večkrat prekinila, dokler ga v 11. stoletju niso dokončno prepovedali.

Most ima zgornjo plast prekrito s odtisom podplatov na istrskem kamnu, kjer so se bitke tradicionalno začenjale. V mestu obstaja še en most z istim imenom, vendar je bistveno manj slaven, (drugi Ponte dei Pugni) v sestieru Canareggio, delu Santa Fosca, tudi z odtisi za noge v Istrskem kamnu. Njegova zgodovina je podobna, vendar so se na njem odvijale bitke manj znanih frakcij.

V mestu se nahaja več drugih mostov, kjer so se odvijale podobne “vojne z pestmi”.