Most Bosonogih (Ponte dei Scalzi) je en od treh mostov na Canale Grande. Na severni strani mostu je cerkev Bosonogih (Chiesa dei Scalzi) in želežniška postaja (Ferrovia Santa Lucia), na južni pa (kopenska) avtobusna postaja Piazzale Roma.

Današnji most je bil zgrajen v letu 1934 kot nadomestek železnemu, katerega so zgradili Avstijci. Most je bil do avgusta 2007 zadnji most na Canale grande, kateri je povezoval železniško postajo z avtobusno. Danes Italijani trdijo, da so zgradili tudi četrti most na Canale Grande, a ker ta povezuje mostove, zgrajene po propadu Beneške republike, se pravi Benečani z njimi ne strinjajo in vztrajajo, da ima Canale Grande samo 3 mostove.

Legenda pravi, da je most dobil ime po tradicionalnih porokah, kjer sta se zaljubljenca morala poročiti bosonoga. Do vrha mostu sta se sprehodila v starih čevljih, katere sta na vrhu sezula in vrgla v kanal. Pot sta nadaljevala bosa in tako pustila svojo preteklost za sabo in zakorakala v novo življenje. Po poroki je pa sledilo preverjanje zaljubljenosti, poznavanja in medsebojnega razumevanja: po poroki sta kupila drug drugemu čevlje in udobnost novih čevljev je pomenil možnosti srečnega zakona.