Poleg trga Sv. Marka velja most Rialto za glavno atrakcijo mesta. Obiskovalcem ponuja izreden pogled na najlepšo vodno ulico na svetu – Canale Grande – z več kot 170 palačami v najlepših stilih. Za vse tiste, ki bi si ogledali most iz morske perspektive, se lahko pod njim popeljete z romantično gondolo.

Del mesta v bližini mostu Rialto je vedno veljal za središče Beneške trgovine in velja za najstarejši del mesta. Na mostu in v njegovi okolici se nahajajo razne stojnice in restavracije. Na vrhu mostu se razprostira zanimiv pogled na Canale Grande in promet, kateri se odvija na njem. Prvotni plavajoči most na tem delu mesta je bil zgrajen leta 1181, imenoval se je Ponte della Moneta.

Leta 1250 je bil na njegovem mestu zgrajen lesen most s premično sredino, katera se je po potrebi dvignila ter omogočila plovbo večjim ladjam. Preden so zgradili današnji most Rialto, se je stari zrušil dvakrat: 1444 ter 1524 (obakrat pod težo ljudi med manifestacijami oz. regatami na Canale Grande).

Današnjo podobo z enim velikim lokom je izdelal Antonio da Ponte. Most so končali leta 1591. Da Ponte je v javnem razpisu premagal Jacopa Sansovina, Palladia, Vignola ter samega Michelangela.

Današnji most je v dolžino dolg 50 metrov in se dviguje 7,5 metrov nad vodo.