Most treh lokov velja za enega od glavnih mostov v Benetkah ob neupoštevanju štirih mostov na Canalu Grande (Rialto, Scalzi, Akademija in Most Ustave). Nahaja se v sestieru Cannaregio. Je značilna struktura treh lokov, z dvema ozkima lokoma ter osrednjim, velikim.
Most, imenovan Ponte Tre archi v italijanščini, prečka kanal Cannaregio približno na sredini. Je značilna struktura treh lokov, z dvemi ozkimi loki ter osrednjim, velikim.
Danes je v Benetkah edini most s tremi loki, vendar obstajajo dokazi, da jih je bilo v zgodovini bistveno več: na primer v petnajstem stoletju zgrajen most San Lorenzo v okrožju Castello, kot je narisano v sliki Gentila Bellini – Čudežni križ v San Lorenzu. Slika je razstavljena v Gallerie dell Accademia (pri Akademskem mostu).

Tipično za vse stare beneške mostove je, da je bil tudi most treh lokov brez stranske ograje oz. zidu. Posebno eleganco so mostovi dobili z nizkimi ter dolgimi stopnicami. Ta teorija ni nikjer zapisana, saj se prenaša kot ustno izročilo.

Današnjo podobo je dobil v poznih sedemdesetih letih dvajsetega stoletja.