V želji, da bi pešcem olajšali pot od železniške do avtobusne postaje, je Beneški senat izbral arhitekta Santiago Calatrava, da izdela načrt za izgradnjo četrtega mostu na Canale Grande. Začasno je dobil ime po arhitektu – Ponte Calatrava, ponaša se z lepim lokom iz lesa in istrskega marmorja. 11.09.08, ko so most odprli, je dobil tudi uradno ime Ponte della Constituzione.

Benečani so po daljšem času in veliko dilem sprejeli začasno ime. V toku gradnje je prišlo na dan več idej. Časopis “Il Gazzettino” je začel z anketo marca 2008 in dobil sledeči rrezultat: PONTE SANTA LUCIJA 274 točk, PONTE SANTA CHIARA 165 točk, PONTE CALATRAVA 63 točk, PONTE NOVO 62 točk.

Beneške oblasti so potrdite ime mostu PONTE CALATRAVA, ga vrisale v mestne zemljevide a so se tik pred otvoritvijo 11.09.2008 premislili in določili, da ga preimenujejo v PONTE DELLA CONSTITUZIONE.

KRATKA ZGODOVINA GRADNJE MOSTU:

Leta 1999 je Beneški senat potrdil dovoljenje za gradnjo 4. mostu na Canale Grande, da bi pripomogli k hitrejšemu dostopu do železnice od avtobusne postaje ter razbremenil tretji (ter do 11.09.08), zadnji most na istoimenskem kanalu (most bosonogih; ponte dei scalzi). Kmalu zatem so oblasti objavile razpis, na katerega se med drugimi prijavil tudi poznani arhitekt Santiago Calatrava. Začetni proračun je znašal malo preko 4 mio €, vendar so ga do otvoritve povečali na cca 7 mio €, saj so v dela vključili tudi prenovo trga Piazzale Roma ter temelje ob Canale Grande.

Gradnja mostu je pričela v sredini 2003 nedaleč od Benetk – v kraju pod imenom Noventa di Piave, v tovarni Lorenzon. Most je bil postavljen na svoje mesto že v maju 2008, vendar so otvoritev prestavili  na 11.09.2008 (posledica razbitega stekla na ograji).

Karakteristike mostu Ponte della Constituzione (Most Ustave):
Dolžina: 94.00m
Amplituda: 81.00m
Širina (merjeno na začetku stopnic): 5.58m
Širina (merjeno na vrhu): 9.38m
Višina mostu na morsko gladino (merjeno na začetku stopnic):3.20m
Višina mostu (merjeno na vrhu):  9.28m

DESET LETNA KONTROVERZNOST NAČRTOVANJA IN GRADNJE MOSTU

Kontroverzni most, ki ga je zasnoval svetovno znani španski arhitekt Santiago Calatrava so začeli načrtovati že leta 1999 a je bil odprt šele leta 2008 sredi protesta, ker so prebivalci mesta ocenili, da se most nahaja preblizu drugim, da se z preveč modernističnim dizajnom ne ujema s slikovito zgodovino Benetk, ni dostopa za uporabnike invalidskih vozičkov in spolzka steklene stopnice. Arhitekt je bil kaznovan zaradi časovne prekoračitve in malomarnosti. Mostje zgrajen iz jekla, betona in stekla in kot 4. most čez Canale Grande povezuje točko železniške postaje s celine na otok. Imenuje se Ponte della Constituzione za praznovanje obletnice italijanske ustave leta 2008, vendar domačini to še vedno imenujejo most Calatrava.

Skratka: obilica kontroverznosti v zelo kratkem času.