Prostitucija v Benetkah je vedno igrala pomembno vlogo. V 15 stoletju je senat določil del mesta, kjer so prostitutke lahko opravljale svojo dejavnost. Svoje telo so morale razkazovati v vitrinah. Izven vitrin so določili en sam most, kjer so se deklice lahko razkazovale. Le-ta se je imenoval “Ponte delle Tette”.

Most Ponte delle Tette se nahaja v delu mesta San Cassiano, točneje v predelu Le Carampane, ki združuje mestni šestini (sestier-a) San Croce in San Polo (bližina mostu Rialto). Zgodovina imena je zelo nenavadna, vendar enostavna. Le Carampane je bila ena izmed Beneških četrti v kateri so se morale vse do XV. stoletja, po zakonskem določilu o javnem redu, združevati prostitutke. Da bi le te pritegnile pozornost so razkazovale vse svoje lepote in posledično tudi pridobile stranke, posedale so na okenskih policah z razgaljenim oprsjem in z visečimi nogami. Velikokrat so pa kar s popolnoma golimi telesi stale ob odprtih oknih. Vse to se je dogajalo ravno nad omenjenim mostom.

Zgodovina pravi, da je bilo to vedenje dovoljeno zaradi sklepa iz XV. stoletja (le ta ni bil nikoli razkrit), kateri jih je spodbujal k takemu vedenju. Razlog za ta sklep je bil določen zaradi množičnega pojava homoseksualnosti, kateri je postal tudi problem na državnem nivoju. Ravno na to temo je razkritih veliko dosjejev o najznamenitejših sodniških obrav zaradi homoseksualnosti. Kot najhujša primera navajajo Francesca Cercata.