Ponte del Paradiso (slo. nebeški most) se nahaja v Benetkah v okrožju Castello, natančneje v župniji Santa Maria Formosa, na koncu ulice “Calle del Paradiso“, tipične ozke ulice v Benetkah, katera ponuja nekaj nazornih primerov bizantinske in gotske arhitekture.

Prisotnost barbakanskih struktur je očitna na obeh straneh ulice. Ni znano kako sta ulica in most dobila ime “Paradiso“, saj ni nobenih dokazov, da je v tem predelu živela kakšna družina s takšnim priimkom.

Obstajal je slikar s psevdonimom Nicolaus Paradisi ali Nicolo Paradiso depentor, vendar predvidevajo, da se je sam preimenoval v Pradiso zaradi ulice in ne obratno. Njegovo pravo ime je bilo Nicoletto Semitecolo. Eno od svojih del je celo poimenoval capite Pontis Paradixi (slo. prebivalec nebeškega mostu).

Zgodovinar Dezan utemeljeno trdi, da so domačini ime Paradiso dobili zaradi praznika na Veliki Petek, saj so na ta dan ulico vedno okrasili.

Mostu in cesto odlikuje zlasti poseben gotski obok, kateri povezuje dve hiši v bližini mostu. Obok je narejen iz marmorja v 400. letih ter prikazuje Madonno. V preteklosti je obok povezoval palači danes neobstoječih družin Foscari ter Mocenigo.