Poveglia je en najbolj z duhovi obsedlih in zakletih otokov daleč naokoli. Otok leži med Benetkami in Lidom ter je za javnost zaprt. Na otoku so prvovrstna posestva, med katerimi sta grad in samostan.

Otok se razprostira na sedmih hektarjih, kjer so se v 14. stoletju borili Benečani proti Genovčanom, beneška oblast pa je na otoku zgradila utrdbo, katere del še vedno stoji. Zaradi pojave kuge na ladjah od 16. do 18. stoletja so na otoku vzpostavili karanteno za obolele in ga zaprli za zunanji svet.

Na Poveglio so med največjim izbruhom kuge množično vozili trupla in obolele od kuge, jih žive pometali na kupe trohnečih trupel in jih nato sežgali. Uradna ocena je, da je okoli 160.000 ljudi v tistem času umrlo na Poveglii, neuradno se pa govori, da jih je tam umrlo skoraj milijon. Posledično se ribiči v širokem loku izogibajo tega otoka in okolice, saj so prepričani, da se jim bodo v mreže zapletle kosti umrlih. Prekleta naj bi bila tudi zemlja, saj je precejšen del prsti sestavljen iz človeškega  pepela in njihove kosti.

Nori zdravnik s poskusi na živih ljudeh
Leta 1922 so na Poveglii pod imenom »dom za ostarele« odprli psihiatrično bolnišnico, ki je obratovala do leta 1968. Legenda pravi, naj je v njej nori zdravnik na bolnikih izvajal strašne poskuse, vključno z lobotomijami z dleti, svedri in kladivi. Zdravnika naj bi nazadnje obsedli duhovi kužnih žrtev, ki vladajo otoku. Kmalu po zaprtju je storil samomor – na otoku se je vrgel iz zvonika.

Danes je otok za obiskovalce zaprt, vendar se nanj občasno pretihotapijo navdušenci nad paranormalnim. Ko ga je obiskala ekipa ameriške oddaje »Ghost Adventures« (Travel Channel), je potrdila, da so ” čutili nedvomno prisotnost duhov”. Na Poveglii danes še vedno stojijo bolnišnica, cerkev, ostanki utrdbe in krematorij.