Cerkev je zgrajena v nežnem baročnem stilu v obdobju med 1670 ter 1680. Zemljo so bosonogi Carmelitanski frari kupili že leta 1646. Načrte za izgradnjo so naredili leta 1660, ko so prinesli kult iz podobe Device Marije iz starega Lazareta ter jo posvetili Sveti Mariji iz Nazareta.

Končno so jo posvetili šele leta 1705. Je delo arhitekta Baldassare Longhena. Fasado so dodali med 1683 ter 1669, delo arhitekta Giuseppe Sardi. Stavba je poznana po velikem številu skulptur. V drugi kapeli na desni strani ob vhodu se nahaja freska “Zmaga sv. Tereze” – delo Tiepola. V tretji kapeli na levi strani po vhodu je freska “Kristus med molitvijo v Gethsemanskem vrtu” – tudi delo Tiepola.

Stropno fresko, zopet delo Tiepola, je uničila avstrijska granata med prvo svetovno vojno. Današnja je delo umetnika Ettore Tito iz 1934. Ostanki freske “Trasporto della casa di Loreto” (slo. Prevoz Loretove hiše) ter ostale dele stropa, kateri niso bili uničeni v bombardiranju danes hranijo v Galerijah beneške akademije.

Cerkev ima danes 2 imeni:
Uradno: Cerkev sv. Marije iz Nazareta (chiesa Santa Maria di Nazareth)
Ljudsko / Lokalno: Cerkev bosonogih (chiesa dei Scalzi)

Lokacija: tik ob železniški postaji ferrovia di Santa Lucija