Cerkev Sv. Marije čudežev je ena od prvih renesančnih stavb v mestu. Zgrajena je z namenom zahvale za dober sprejem slikarnice v tem predelu mesta. Arhitekt ter umetnik Pietro Lombardo je s pomočjo sinov Tullio in Antonio projektiral in zgradil omenjeni tempelj v 8-ih letih (1481-1489).

V drugi polovici 15. stoletja se je na vogalu stanovanjsko-trgovske stavbe Lombard Angelo Armadi odprla slikarnica. Sprejeta je bila z velikim odobravanjem in zanimanjem lokalnega prebivalstva. Ljudje so se množično zbirali v trgovini in se zanimali za slikanje. Posledično so se odločili plačati svoje spoštovanje do device Marije z izdelavo slike ene od njenih čudežev.

Projekt so zaupali arhitektu Pietro Lombardo, kateri je s pomočjo sina Tullio in Antonio projektiral in zgradil omenjeni tempelj v 8-ih letih (1481-1489).

Je ena izmed prvih renesančnih stavb v Benetkah. V šestnajstem stoletju so v notranjosti naredili več sprememb in posegov. Leta 1997 je doživela temeljito obnovo s katero so omogočili benečanom in turistom, da uživajo in absorbirajo vse njene umetniške lepote.

Zunanjost cerkve Santa Maria dei Miracoli
Cerkev je pravokotne oblike, kjer fasada presega gabarite stavbe. Desna ter sprednja stran gledata proti ozkim ulicam, medtem ko je leva stran obrnjena proti kanalu. Na hrbtni strani je poligonalen zvonik s štirimi nadstropji, zastekljeno teraso ter kupolo.

Fasada je razdeljena na različne pilastre, razdeljena na dva dela ter invertirana:
– spodnji del ima obliko rogov ter ovratnikov,
– zogrnji del je sestavljen iz 5ih obokov

Celotna fasada je prekrita z marmornimi ploščami, križci ter zvezdami izdelanimi iz polikromskega marmorja (kača, rumeni in rdeči). Nad portalom je dekoracija valjastega bobna okrašena s podobo Madonne in otrok. Izdelal jih je kipar George Lascaris leta 1480.Notranjost cerkve Santa Maria dei Miracoli
Notranjost je obilkovana v enojni ladji v obliki kastetiranega soda. V prezbiteriju se nahajajo strme stopnice, katere vodijo do prvega nadstropja s štirimi elegantno okrašenimi skulpturami. Na robu stopnic sta dve beli ograji, ki povezujeta učilnico z dvema mnogokotnima odroma, izdelana v marmorju. Sta delo skulpturista Pietro Lombardo, katere je izdelal v sodelovanju s sinovima Tullio ter Antonio.