Nadimek si je cerkev prislužila z otvoritvijo prvega zatočišča za neželjene novorojenčke. Mame (najpogosteje prostitutke) so v omarice postavile svoje dojenčke z namenom, da bi lahko še naprej opravljale svoj poklic. Pred obnovitvijo 1745. leta je Vivaldi v njej napisal opero Štirje Letni časi.

Cerkev, v neposredni bližini trga sv. Marka, je poznana tudi kot Cerkev La Pieta. La Pieta pomeni v slovenščini  usmiljenje. Razlog za ta nadimek izvira iz dejstva, da so v tej cerkvi prvič v Evropi postavili “baby-box”. Baby-box je varna odprtina, v katero so lahko matere polegle svoje neželjene novorojenčke. Cerkev je tako poskrbela za dojenčke. Ta odprtina je preprečila marsikatero morebitno smrt, saj so pogostokrat otroke ženske kar vrgle v kanal. Vzrok velikemu številu neželjenjih otrok je bilo vzpodbujanje prostitucije v mestu s strani oblasti kot poskus, da bi moške odvrnili od homoseksualnosti.

Zgodovina
Prvotno cerkev so zgradili v 15. stoletju, vendar popolnoma obnovili leta 1745. Nalogo je prevzel Giorgo Massari, njegove poteze so še danes vidne v cerkvi. Pred obnovitvijo je violinist Antonio Vivaldi deloval kot vodja zbora ter napisal svoja najboljša dela. Med ta dela uvrščajo tudi Quattro stagioni (Štirje letni časi). Med obnovo leta 1745 je bila dlavna naloga ohraniti akustično popolnost. Prav zaradi tega notranjost spominja na glasbeno dvorano. Notranjost je še dodatno obogatena z dvemi deli slavnega Gian Battisto Tiepolo:
– Fortezza e la Pace (Duhovnost ter Moč)
– Trionfo delle Fede (Triumf Zmage)

Obe sliki se nahajate na stropu cerkve.

Sestrska ter predhodna cerkev je Santa Maria del Rosario (Gesuati) v Sestiere Dorsoduro, v bližini pristanišča San Basilio.