(ali San Moise Profeta) je cerkev posvečena Mojsesu, saj so Benečani (podobno kot Bizantinci) v 10. stoletju večino svojih cerkva posvetili svetnikom iz židovske stare zaveze kar pomeni, da cerkve niso posvečene katolikom, temveč židom.

Prvotna cerkev na današnjem trgu San Moise se je imenovala San Vittore. Zgrajena je bila v 8. stoletju.

Današnja cerkev je deloma posvečena Moise-ju Venier, saj je on plačal njeno obnovo v 9. stoletju. Celotna spredjna fasada je dekorirana v baročnem stilu.

Cerkev, kot jo vidimo danes je bila zgrajena leta 1628 z pretirano okrašeno fasado iz leta 1668. Javne skulpture so bile prepovedane, zato so bogate beneške družine z namenom da svojo prisotnost v mestu za vedno zapečatijo plačale izdelavo fasad cerkva in tako izdelovalce prisilile, da njihove podobe vgradijo v fasade cerkva. Poleg svojih prispodob je družina Fini na fasadi cerkve želela pokazati burno zgodovino cerkve in za izvajalca najela arhitekta Alessandra Tremignon.

Zaradi slabe izdelave fasade se je nekoč zgodilo, da je bilo na tleh pred cerkvijo več smeti, odpadlih kamnov ter razbitih skulptur kot na fasadi sami.

V notranjosti dominira ogromen oltar s katerim je Meyring želel ponazoriti Goro Sinai ter Mojsesa kako prejema 10 božjih zapovedi. Poleg tega je v cerkvi tudi lepa zbirka umetnika Tintoretto ter slika “umivanje nog”.

John Law, glavni krivec za propad podjetja Mississippi Company (podjetje, katero je v sredini 18. stoletja dobilo monopol za trgovanje med Francijo ter Severno Ameriko), je pokopan v cerkvi.