Harry’s bar je slaven lokal v neposredni bližini trga sv. Marka v lastništvu zloglasne družine Cipriani. Lokal je ustanovil Giuseppe Cipriani. Gostil je marsikatero slavno osebo, med drugimi tudi pisatelja Ernesta Hemingwaya. Lastijo si pijačo Bellini ter jed Carpaccio.

Zgodovina pravi, da je natakar Giuseppe Cipriani odprl lokal leta 1931. Kot navaja vodstvo lokala danes, je lokal dobil ime zaradi sledečega dogodka: Bogat trgovec iz Bostona, Harry Pickering, je pogostokrat obiskoval lokal hotela Europa v Benetkah. Ko je nekega dne Pickering prenehal obiskovati lokal, ga je Giuseppe Cipriani vprašal zakaj, saj je mislil, da se mu je kdo zameril. Harry mu je odvrnil, da so njegovi starši zvedeli za njegovo popivanje in so mu zato prenehali pošiljati denar, saj so ugotovili, da ga je večinoma porabil za pijančevanje.

Giuseppe mu je posodil 10.000 lri (cca $ 5.000). Po dveh letih se je Harry Pickering vrnil v Benetke, naročil pijačo v lokalu hotela Europa ter vrnil 50.000 lir. Poleg tega mu je dodal še 40.000 lir in mu rekel: To bi moralo zadostovati za odprtje lokala. Poimenovala ga bova Harry’s bar.

Slavni gostje lokala
Lokal je bil en najljubših slavnemu pisatelju Ernestu Hemingwayu. Ostali obiskovalci so bili Arturo Toscanini, izumitelj Guglielmo Marconi, Charlie Chaplin, Truman Capote, Orson Welles, Baron Philippe de Rothschild, Princeza Aspasia iz Grčije, Aristotle Onassis, Barbara Hutton, Peggy Guggenheim in Woody Allen.

Bellini
Svetovno slavno penino Bellini je združenje IBA (International Bartenders Association = slo. mednarodno združenje natakarjev) uvrstilo med najboljše cocktaile na svetu. Svoje ime je dobilo po sliki svetnika, katerega je narisal umetnik Giovanni Bellini, saj je bil svetnik iste barbe kot pijača. Izumitelj, Cipriani, je pijačo predstavil tudi v svojem lokalu v New Yorku. Sprva je bil to samo sezonski napitek, vendar ko je francoski trgovec ponudil prevoz bele breskve v Benetke ter New York čez celo zimo, so ga (seveda) začeli servirati skozi celo leto.

Narejen je iz Prošeka (penina) ter mesa bele breskve.

Carpaccio
Carpaccio je jed iz surove govedine ali tune. Kot pravi izumitelj, Cipriani, je jed izumil za konteso Amalia Nani Mocenigo, saj ji je zdravnik predpisal, da mora jesti samo surovo hrano. Tanko narezano meso je prelil z senfom in začinil s koški solate, rukole ter radiča. Ime mu je dal po umetniku Vittore Carpaccio, saj ga je barva mesa ter senfa spominjala na njegove slike.

Giuseppe Cipriani danes
Giuseppe Cipriani je skupaj z očetom priznal obtožbe glede prikrivanja dobička ter izogibanju plačila davkov mestu New York v višini $ 10 mio. Država mu je naložila plačilo davka do leta 2011. Baje je $ 3 mio že poravnal.