Je poznana tudi pod imenom Palazzo Grassi Stucky.

Je lep primer klasicističnega stila v mestuter in kot taka kaže svoj kontrast od baročnih stavb. Nahaja se ob Canale Grande. Eno večjih del arhitekta Giorgo Massari. Stavba je kot ena od kasnejših stavb na najlepši vodni ulici na svetu zgrajena med 1748 ter 1772.

Palazzo Grassi

ZGODOVINA PALAČE GRASSI
Kot ena od novejših stavb na Canale grande s svojim akademsko-klasicističnim stilom strogo odstopa od ostalih baročnih ter romantičnih palač. Stroga formalna fasada je narejena iz belega marmorja z manjkajočim, vendar tipičnim dostopom do stavbe. Stavbo je zgradila družina Grassi ter je prodala avtomobilskemu gigantu FIAT leta 1983 pod vodstvom pokojnega direktorja Gianni Agnelli. Pod vodstvom ekipe Antonio Foscari Widmann Rezzonico (lastnikov vile Foscari) so jo temeljito prenovili in v njej so danes najrazličnejše razstave. Do dandanes je uporabljena kot umetnostna galerija.

Med leti 1984 – 1990 jo je vodil pokojni arhitekt Pontus Hulten (21.06.1924 – 26.10.1966) ter v njenem okrilju vodil gledališče s 600 mesti.

Danes je lastnik stavbe 34. najbogatejši zemljan Francois Pinault (lastnik tovarne Converse, Samsonite, ameriškega smučišča Vail v Koloradu, ect…). V zadnjem času je družina Grassi s prebivališčem v New Yorku pokazala interes do stavbe z namenom, da jo spremenijo v muzej umetnosti.