Ristorante Gran Caffè Quadri je nekoliko mlajši od Floriana, vendar tudi zelo pomemben za kulturne ter socialne dogodke na trgu sv. Marka. Prav tako kot v Florianu boste za skodelico capuccina odšteli več kot 20 € v primeru, da vas bo zabavala živa glasba.

Ko je dne 28.05.1775 Giorgio Quadri po daljši odsotnosti prispel v Benetke iz Krfa (Grčije) je takoj čutil izgubo velikega dela teritorijev, kateri so bili stoletja pod Beneško oblastjo. Iz Krfa je pripeljal ženo Naxino, katera je dobila idejo, da bi s pomočjo “kuhane črne vode” družinsko bogastvo investirali v odprtje lokala v Benetkah.

Ker se je Turški vpliv dodobra usidral v navade domačinov (na dan ko je Giorgo Quadri odprl svoj lokal je bilo v Benetkah že 208 lokalov, kjer so prodalaji kavo). Že takrat pomembna in draga lokacija pod starimi prokuracijami (na vogalu podhoda “sottoporteggio dei Dai”) so kupili star lokal “Il Rimedio”, kjer so točili vino Malvazijo.

Leta 1830 sta brata Viarini obnovila lokal ter mu dala nov izgled. V prvem nadstropju so odprli celo majhno restavracijo. Notranjost je dekorirana s paselnimi odtenki svetlo zelene ter rumene barve katere obdajajo slike slavnega slikarja Giuseppe Ponga. Prizori slik slikarja Ponga ponazarjajo modo iz tistih časov ter slike Pietra Longhi slike vsakdanjega življenja.

Lokal je imel čast služiti sledeče slavne osebe: Stendhal, Lord Byron, Alexandre Dumas, Wagner ter Marcel Proust. Iz novejše zgodovine velja omeniti: Mikhail Gorbacov, Mitterand, Woody Allen ter mnogo drugih igralcev, kateri obiščejo Benetke med filmskim festivalom.

Za razliko od ostalih lokalov, je Quadri danes poleg lokala z odlično kavo tudi zelo dobra (in še dražja) restavracija.