Zakaj z nami v Benetke v soboto
14. maja 2022?

Benetke so bile dom največjega ljubimca vseh časov, več stoletij so bile središče trgovskih poti, danes pa so največja koncentracija kulture, arhitekture ter zgodovine na zelo majhni površini.

Najlepše mesto na svetu si zasluži, da se ga predstavi v vsem njegovem sijaju. Benetke niso brez razloga proglašene za biser na severni obali Jadranskega morja.

 • NEOBIČAJNO MIRNE BENETKE

  Najprej zato, ker smo se za vas tokrat posebno potrudili, zaradi čudovitih vsebin, ki smo jih pripravili in seveda zaradi Benetk samih, ki so v prvih pomladnih dneh posebno lepe. V času po epidemiji koronavirusa pa imamo prav posebno priložnost doživeti Benetke presenetljivo mirne in prazne, kar sicer nikakor ni običajno.

 • POT PO MORJU

  Ker se v Benetkah vse dogaja na vodi, je za pravo občutenje tega mesta seveda potrebno izbrati vodne poti. V »mesto na morju« je skoraj nujno vstopiti iz morske strani, kajti to nam ponudi popolnoma drugačno dimenzijo doživetja Benetk. Benetke so zgodba, ki je tako tesno povezana z morjem, da mimo tega enostavno ne moremo. Ko vstopimo v beneško laguno z morske strani, se nam torej odpre pogled na popolnoma drugačen svet: kanali nadomeščajo ulice, plovila pa avtomobile, tovornjake, celo prodaja zelenjave se dogaja na gondoli.

 • TERAPIJO Z MORSKIM ZRAKOM SO EGIPČANI POZNALI ŽE PRED 4.000 LETI

  Terapija z morskim zrakom je globoko vdihavanje morskega zraka tako, da naredimo globok vdih skozi nos ter izdih skozi usta. Vdihavanje morskega zraka čisti dihalne organe prahu in alergenov. Slana morska voda je podobna tekočini, iz katere je zgrajeno naše telo, in sicer fiziološki raztopini, zato morski zrak blagodejno vpliva na naše telo.

  Morski zrak vsebuje veliko joda in negativnih ionov, ki spodbujajo k globokemu in pravilnemu dihanju, krepijo imunski sistem, izboljšujejo koncentracijo, zmanjšujejo nespečnost, depresijo, glavobol in utrujenost, koristijo vsem z astmo in alergijami. Si lahko predstavljate kaj bolj sproščujočega, kot je poslušanje morskih valov? Modra barva morja in neba pa tudi izjemno blagodejno vpliva na oči.  Na našem izletu bomo cel dan uživali v teh čudovitih naravnih danostih.

 • MOŽNOST OGLEDOV GALERIJ S KATARINO VIDMAR

  – Galleria del Accademia, kjer so shranjena dela mojstrov od renesanse do 18. stoletja
  – zbirka Peggy Guggenhaim, kjer so modernejši avtorji, ne le domačini.

 • BENEŠKA PENINA BELLINI

  Po končanem ogledu Benetk, ob prihodu nazaj na ladjo, nas bodo naši mornarji pogostili z beneško penino. To je klasični italijanski koktajl iz breskev, ki si ga je leta 1934 izmislil Giuseppe Cipriani, lastnik Harry’s Bara v Benetkah. Imenoval ga je Bellini, ker ga je spominjal na barvo svetnika na sliki slikarja iz 15. stoletja Giovannija Bellinija.

 • DARILNA VREČKA ZA VSAKO VOZOVNICO

  Za vsako vozovnico smo pripravili darilne vrečke s 100-odstotno naravnim, ročno izdelanim medenim milom. V vrečkah bo dovolj prostora tudi za čudovite nagrade naših prijateljev v skupni vrednosti več kot 2.500 €, ki si jih boste prislužili na kvizu.

 • LEPO DARILO

  pa imamo tudi za vse, ki se boste odločili na obali preživeti vikend in torej prihajate že v petek: voden ogled Pirana v petek, 13. maja v popoldanskih urah. Posebno ugodne cene nočitev.