Nove Prokuracije (it. Procuratie nuove) je začel graditi arhitekt Scamozzi, končal jih je Sansovino v klasičnem stilu. Nove prokuracije so imele (za razliko od starih) poleg pisarn tudi ogrevana stanovanja, kar dokazujejo dimniki na vrhu stavbe. Po propadu Benetk je Napoleon v stavbi uredil pisarne za svoj imperij.

Nove prokuracije so začeli graditi v drugi polovici 15. stoletja, leta 1586 po načrtih Vicenza Scamozzija z bolj klasičnim stilom. Stavbo je donoknčno realiziral arhitekt Longhena leta 1640. Namen gradnje novih prokuracij je bil raziširiti prostor in omogočiti prokuratorjem več delovnega prostora in več pisarn povezanih z stavbo Procuartie Vecchie.

Napleonov pastor Eugene Beauharnais, kraljev namestnik Italije, mu je odobril gradnjo svojo palače s plesno dvorano na mestu, kjer je stala cerkev svetega geminiana. Ta je povezovala procuartie vecchie in nuove. Danes so del muzeja Correr in Ale Napoleonice.

V pritličju stavbe se nahaja Caffe Florian, ki je dne 29.12.1720 dobil naziv najbolj elegantnega in razkošnega Caffeja v republiki.